[LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

classic Classic list List threaded Threaded
15 messages Options
davidnelson davidnelson
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

Hi, :-)

I am usually proofreading and translating documents, and overwriting
text. I hide the formatting toolbar. But when the insertion point
enters a table or a bulleted list, the Bullets and Numbering toolbar
and the Table toolbar appear (I have them detached from the toolbar
area at the top of the window). They are generally inconveniently
positioned over text I want to see. If I hide them, they pop up next
time I enter another table/list. The hiding action is not "sticky",
and I don't find any configuration setting to control this behavior.

Anyone got any tips or solutions?

Should I file a feature request about this?

Thanks :-)

David Nelson
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

Eric Hoch Eric Hoch
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

Hi David,
Am Thu, 7 Oct 2010 12:29:42 +0800 schrieb Traduction.BIZ:

> Hi, :-)
>
> I am usually proofreading and translating documents, and overwriting
> text. I hide the formatting toolbar. But when the insertion point
> enters a table or a bulleted list, the Bullets and Numbering toolbar
> and the Table toolbar appear (I have them detached from the toolbar
> area at the top of the window). They are generally inconveniently
> positioned over text I want to see. If I hide them, they pop up next
> time I enter another table/list. The hiding action is not "sticky",
> and I don't find any configuration setting to control this behavior.
>
> Anyone got any tips or solutions?

Even it may not be necessary for you, please provide the operating
system you use. This makes it a little bit easier to identify
issues that may occur only on one platform and issues across
platforms. Thanks.

Back to your problem. I've had a Mac user whose OOo 3.2.1 showed
similar wild re-appearances of toolbars. I couldn't find any
solution for her since my OOo 3.2.1 behaved normal, even asking on
the german users mailing list brought no solution for her. In
general her and mine OOo behave per design, meaning that like in
your case the toolbars appear when they should. However what's not
designed is that they occur where they want and not where they were
last positioned.

> Should I file a feature request about this?

I would say yes but at the moment there is a lack of being able to
reproduce it, since not all OOo/LibO show this behavior.

Eric

--
## de.OpenOffice.org - Office für MacOS X, Linux, Solaris & Windows
## Openoffice.org - ich steck mit drin!
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

davidnelson davidnelson
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

Hi Eric, :-)

This is, of course, something that occurs in Writer (sorry, I forgot
to say). I've noticed this behavior ever since I've used OOo (2.x.x
onwards) on Windows and Linux (I currently use Ubuntu 10.10 with OOo
3.2).

It's true that the toolbars' reappearance in a default position rather
than where the user last placed them could be construed as a bug.

But the ability to durably hide them would be a useful feature IMHO.

This is not happening for everyone?

David Nelson




On Thu, Oct 7, 2010 at 13:49, Eric Hoch <[hidden email]> wrote:

> Hi David,
> Am Thu, 7 Oct 2010 12:29:42 +0800 schrieb Traduction.BIZ:
>> Hi, :-)
>>
>> I am usually proofreading and translating documents, and overwriting
>> text. I hide the formatting toolbar. But when the insertion point
>> enters a table or a bulleted list, the Bullets and Numbering toolbar
>> and the Table toolbar appear (I have them detached from the toolbar
>> area at the top of the window). They are generally inconveniently
>> positioned over text I want to see. If I hide them, they pop up next
>> time I enter another table/list. The hiding action is not "sticky",
>> and I don't find any configuration setting to control this behavior.
>>
>> Anyone got any tips or solutions?
>
> Even it may not be necessary for you, please provide the operating
> system you use. This makes it a little bit easier to identify
> issues that may occur only on one platform and issues across
> platforms. Thanks.
>
> Back to your problem. I've had a Mac user whose OOo 3.2.1 showed
> similar wild re-appearances of toolbars. I couldn't find any
> solution for her since my OOo 3.2.1 behaved normal, even asking on
> the german users mailing list brought no solution for her. In
> general her and mine OOo behave per design, meaning that like in
> your case the toolbars appear when they should. However what's not
> designed is that they occur where they want and not where they were
> last positioned.
>
>> Should I file a feature request about this?
>
> I would say yes but at the moment there is a lack of being able to
> reproduce it, since not all OOo/LibO show this behavior.
>
> Eric
>
> --
> ## de.OpenOffice.org - Office für MacOS X, Linux, Solaris & Windows
> ## Openoffice.org - ich steck mit drin!
> --
> To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
> List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
> All messages you send to this list will be publicly archived and cannot b
e deleted.
>
>
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

Eric Hoch Eric Hoch
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

Hi David,
Am Thu, 7 Oct 2010 14:06:17 +0800 schrieb Traduction.BIZ:
> Hi Eric, :-)
>
> This is, of course, something that occurs in Writer (sorry, I forgot
> to say). I've noticed this behavior ever since I've used OOo (2.x.x
> onwards) on Windows and Linux (I currently use Ubuntu 10.10 with OOo
> 3.2).

Thanks.

> It's true that the toolbars' reappearance in a default position rather
> than where the user last placed them could be construed as a bug.
>
> But the ability to durably hide them would be a useful feature IMHO.

For you it's about hiding them by default?

> This is not happening for everyone?

Not quite right, sorry must have been my bad english as a
non-native speaker.

The problem that the user reported me was that she liked to have
the toolbars appear were she placed them even after she quit OOo
and reopened it. So her problem was that she placed the toolbars or
hide them when working on a document and whenever she came to a
table or a numbering the toolbar appeared not were she placed them
but at their default location. With a new user directory we could
at least make the toolbars reappear were she placed them but we
couldn't figure out why they don't remember their position over an
OOo shutdown and restart.

Looks like there could be two different but maybe code related
bugs.

Eric

--
## de.OpenOffice.org - Office für MacOS X, Linux, Solaris & Windows
## Openoffice.org - ich steck mit drin!
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

davidnelson davidnelson
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

Hi Eric, :-)

>> But the ability to durably hide them [toolbars] would be a useful feature IMHO.
>
> For you it's about hiding them by default?

Not as an out-of-the-box setting, but as a personal preference, yes.

It sounds like the person you speak of was talking about pretty much
the same thing...

Their current behavior is OK *maybe* when you're actually writing the
doc, but I find it a nuisance when you're subsequently reviewing it (a
more-common event in the life of a doc?)

What do you think?

David Nelson
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

Alex Thurgood Alex Thurgood
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

In reply to this post by davidnelson
 Hi,

Yes, and it is a real PITA...for me, I can confirm that this happens on
Linux (the Ubuntu OOo latest version) and Mac OSX 10.6 (OOo, NeoOffice
and LibO).

However, if you dock the toolbar with the other toolbars at the top of
the window, it stays in that position thereafter.

Alex



--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

davidnelson davidnelson
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

Hi, :-)

I just got the LibO 3.3 beta installed and checked my issues.

The floated toolbars reappear in the last-user-placed position, and
the placement is apparently getting remembered from session to
session.

But there would still be the feature request to be able to durably
switch toolbars off, individually, via a pane in Tools/Options, so
that they don't sporadically display, either when floated or docked...
Then you'd just switch them on and off manually via View/Toolbars.

Good idea?

David Nelson
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

elcico2001 एल्चिको elcico2001 एल्चिको
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

LO not working on 2 PCs with xp sp3


Hello everybody,
I installed LO on 2 different PCs with winxp sp3 and
both gave the same error:

Unable to launch the specified application.
Application configuration  is
incorrect. A new install may solve the pro
blem.

Anybody else has this problem?

Thank you!
cico :)




--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

Stefano Fraccaro Stefano Fraccaro
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LO not working on 2 PCs with xp sp3

  Maybe you have some vc runtime files missing or corrupt... I have xp
with sp3 and LO works correctly (installed this morning)



Il 07/10/2010 11.31, El Cico ha scritto:

> Hello everybody,
> I installed LO on 2 different PCs with winxp sp3 and
> both gave the same error:
>
> Unable to launch the specified application.
> Application configuration  is
> incorrect. A new install may solve the pro
> blem.
>
> Anybody else has this problem?
>
> Thank you!
> cico :)
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

Hanspeter Tschannen Hanspeter Tschannen
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LO not working on 2 PCs with xp sp3

In reply to this post by elcico2001 एल्चिको
  Hello Cico

Two questions for the moment:
a) Do you have a more detailed error message?
b) Did you have OOo installed on this computer before you installed LO?

Best Regards
Hanspeter :)


Am 07.10.2010 11:31, schrieb El Cico:

> Hello everybody,
> I installed LO on 2 different PCs with winxp sp3 and
> both gave the same error:
>
> Unable to launch the specified application.
> Application configuration  is
> incorrect. A new install may solve the pro
> blem.
>
> Anybody else has this problem?
>
> Thank you!
> cico :)
>
>
>
>
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

Stefan Weigel Stefan Weigel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LO not working on 2 PCs with xp sp3

In reply to this post by elcico2001 एल्चिको
Hi,

El Cico schrieb:

> I installed LO on 2 different PCs with winxp sp3 and
> both gave the same error:
>
> Unable to launch the specified application.
> Application configuration  is
> incorrect. A new install may solve the pro
> blem.

Are you sure, you disabled your Anti-Virus-Software during installation?

Stefan
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

Jean-Baptiste_Faure Jean-Baptiste_Faure
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LO not working on 2 PCs with xp sp3

In reply to this post by elcico2001 एल्चिको
 Le 07/10/2010 11:31, El Cico a écrit :

>
> Hello everybody,
> I installed LO on 2 different PCs with winxp sp3 and
> both gave the same error:
>
> Unable to launch the specified application.
> Application configuration  is
> incorrect. A new install may solve the pro
> blem.
>
> Anybody else has this problem?
Yes : please read the readme file located in the install directory, the
problem and its fix are explained there.

Best regards.
JBF

--
Seuls des formats ouverts peuvent assurer la pérennité de vos documents.

--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

Seuls des formats ouverts peuvent assurer la pérennité de vos documents.
davidnelson davidnelson
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

In reply to this post by davidnelson
Hi, :-)

I filed a bug / feature request:

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=30673

David Nelson
--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

elcico2001 एल्चिको elcico2001 एल्चिको
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: LO not working on 2 PCs with xp sp3 - solved

In reply to this post by Jean-Baptiste_Faure




Le 07/10/2010 11:31, Jean-Baptiste Faure a écrit :
>
>  p
lease read the readme file located in the install directory, the
> proble
m and its fix are explained there.

> Best regards.
> JBF

Solved
, installing the vc file as in notes of installation of the readme.
Thank
 you very much to you and all others who gave their help.
Ciao cico :)





--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.

nateperk@roadrunner.com nateperk@roadrunner.com
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [LibreOffice] Irritating behavior of hidden toolbars that reappear inconveniently positioned

In reply to this post by Eric Hoch
  Looks good.
I will wait to hear from you.
Nate

On 10/7/2010 1:49 AM, Eric Hoch wrote:

> Hi David,
> Am Thu, 7 Oct 2010 12:29:42 +0800 schrieb Traduction.BIZ:
>> Hi, :-)
>>
>> I am usually proofreading and translating documents, and overwriting
>> text. I hide the formatting toolbar. But when the insertion point
>> enters a table or a bulleted list, the Bullets and Numbering toolbar
>> and the Table toolbar appear (I have them detached from the toolbar
>> area at the top of the window). They are generally inconveniently
>> positioned over text I want to see. If I hide them, they pop up next
>> time I enter another table/list. The hiding action is not "sticky",
>> and I don't find any configuration setting to control this behavior.
>>
>> Anyone got any tips or solutions?
> Even it may not be necessary for you, please provide the operating
> system you use. This makes it a little bit easier to identify
> issues that may occur only on one platform and issues across
> platforms. Thanks.
>
> Back to your problem. I've had a Mac user whose OOo 3.2.1 showed
> similar wild re-appearances of toolbars. I couldn't find any
> solution for her since my OOo 3.2.1 behaved normal, even asking on
> the german users mailing list brought no solution for her. In
> general her and mine OOo behave per design, meaning that like in
> your case the toolbars appear when they should. However what's not
> designed is that they occur where they want and not where they were
> last positioned.
>
>> Should I file a feature request about this?
> I would say yes but at the moment there is a lack of being able to
> reproduce it, since not all OOo/LibO show this behavior.
>
> Eric
>

--
To unsubscribe, send an empty e-mail to [hidden email]
List archives are available at http://www.libreoffice.org/lists/users/
All messages you send to this list will be publicly archived and cannot be deleted.