[Libreoffice-ux-advise] [Bug 82504] EDITING: Background color button should fill cell background and not paragraph color when in a cell

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
bugzilla-daemon-2 bugzilla-daemon-2
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Libreoffice-ux-advise] [Bug 82504] EDITING: Background color button should fill cell background and not paragraph color when in a cell

https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=82504

Norbert X <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #17 from Norbert X <[hidden email]> ---
Created attachment 117994
  --> https://bugs.documentfoundation.org/attachment.cgi?id=117994&action=edit
Screenshots to demonstrate cell background bug

Dear all. I have the same problem. I was going to report new bug and went to
this report. I reported a bug to Ubuntu Launchpad
(https://bugs.launchpad.net/bugs/1485955) too.
Here are my bug report and screenshots.

> Steps to reproduce:
>    1. Launch LibreOffice Writer
>    2. Insert table to the new document (Table -> Insert -> Table)
>    3. Write some multirow text in table cells
>    4. Try to change cell background:
>       4.1. place cursor on desired cell
>       4.2. select color from palette from "Background Color" drop-down (located on Table toolbar).
>       4.3. click "Background Color" button on Table toolbar.
>
> Expected results:
>    background color of TABLE CELL (where cursor was) is changed to desired color.
>
> Actual results:
>    background color of TEXT PARAGRAPH (where cursor was) is changed to desired color.
>
> Workaround:
>    There is slow non-intuitive background - select whole cell, select color from palette from "Background Color" drop-down (located on Table toolbar), click "Background Color" button on Table toolbar.
>
> Affected versions:
>    LibreOffice 3.5.7.2 Build ID: 350m1(Build:2) = pre-installed Ubuntu 12.04.5 LTS version;
>    LibreOffice 4.2.7.2 Build ID: 420m0(Build:2) = pre-installed Ubuntu 14.04.2 LTS version;
>    LibreOffice 4.4.2.2 Build ID: 40m0(Build:2) = pre-installed Ubuntu 15.04 version.
>
> Comment:
>    I can't believe how this bug is possible. It is inherited from OO.org (I saw it on OO.org 3.2 in Ubuntu 10.04.4 LTS too).
>    Microsoft Word 2003 and 2007 of course have normal behaviour with cell background.
>    I attached pdf document with screenshots.

Bug exists in LibO 5 too.

So please confirm this bug. For me it seems that priority should be Normal.
This is a very often used functionality. Thank you!

--
You are receiving this mail because:
You are on the CC list for the bug.
_______________________________________________
Libreoffice-ux-advise mailing list
[hidden email]
http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/libreoffice-ux-advise